Paypal in eBay


Kaj je eBay?
eBay Inc. je ameriško spletno podjetje , ki ima v lasti domeno eBay.com (1995 ustanovil Pierre Omidyar  pod imenom AuctionWeb). Podjetje je specializirano za internetne dražbe in spletno nakupovanje, kjer ljudje in mnoga podjetja kupujejo in prodajajo najrazličnejše stvari in usluge po vsem svetu. eBay posluje v številnih državah sveta ter prinaša ogromne dobičke. eBay Inc. ima v lasti tudi PayPal, Skype in še nekatera druga podjetja.

PayPal je glavni plačilni sistem na eBayu in eBay uporabnikom jamči za zavarovanje plačil večinoma samo prek PayPal-a.

Za tiste manj zaupljive ima plačilni sistem PayPaldva programa zaščite plačil;
PayPal zaščita kupcev na Ebayu (PayPal Buyer Protection) in
PayPal zaščita kupcev zunaj Ebay-a (PayPal Buyer Complaint Policy).

Zaščito plačil lahko uveljavimo v primeru, da plačane stvari nismo dobili (item not recieved), ali pa se stvar pomembno razlikuje od dogovorjene stvari (item significantly not as described). PayPal nudi zaščito samo v primeru, če je predmet prodaje fizična stvar oziroma dobrina, ki jo je mogoče poslati po pošti.

1 komentar:

  1. Prek Ebay-ja in ostalih spletnih trgovin lahko naročiš tudi, če ne pošiljajo v Slovenijo.Našel sem spletno stran Viaddress (http://www.viaddress.com/), pri kateri ti dodelijo ameriški naslov, kamor potem pošlje prodajalec oni pa ti potem iz njihovega skladišča kjer hranijo blago pošljejo v Slovenijo.

    OdgovoriIzbriši